Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, May 14, 2014

Shoes for mother's day

Assalammualaikum,

Tak tahu nak start cerita dari mana. Rasa bercampuk aduk. Life as usual, sibuk dengan urusan harian, penuh dengan stress. Tapi bila balik rumah tengok muka anak, borak dengan parents, all the stresses disappear.


Pengubat duka lara, sejak baik dari tonsil, selera bertambah, kuat minum susu.

Few days before weekend, i told emak, lets cook yee mee.Dah dua minggu beli bahan, tapi tak usik-usik. Cendawan pun dah naik lembap.





For 1st time, not bad la...but seems like abah tak berapa suka.



Mother's day yang lepas, all of us went out to KLIA2 ambil angin petang-petang sambil tengok new environment. For me, jarak dari rumah ke KLIA2 is nearer than LCCT.10-15 minutes eh dah sampai. Seems like it will be our new place to lepak-lepak after this..Tak payah ke Alamanda or Klang.

Cepat masa berlalu, all of us are mother.We share the same feelings.


For mother's day..i reward my self with new shoes. Carlo Rino pemberian husband dah nampak uzur, and started macam nak terkopak tapak dia. Baru beli bulan 2 haritu, but maybe sebab guna setiap hari and saya pun takde kasut extra untuk pakai bertukar ganti ke office. Yesterday, i bought this Bata, cost me around rm65, selesa and very like the colour.Now after 1 year and 5 months be a mother, i'm really comfortable to wear flat shoes rather than wedges.


Happy mother's day semua!

No comments:

Post a Comment