Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, June 6, 2014

Kek coklat "kasih sayang"

Assalammualaikum,

Minggu ni macam suram sikit, husband stay Klang and we will meet on weekend, tonight insyaAllah. Kerja macam biasa, setiap pagi & petang ada class, bila ada masa terluang sikit bukannya boleh rehat tidur kat surau macam dulu2...now banyak isi masa discuss school matter dengan mdm.hema..siap dapat jangkitan batuk lagi dari dia..huhu..

Minggu ni rajin buat air panas + lemon

Breakfast with roti bakar

Alhamdulillah, 3 june 2014, genap setahun saya bertugas sebagai seorang pensyarah.Macam-macam pahit maung setahun ni saya telan je...yang penting niat nak cari rezeki. Kebetulan, pagi tu abah suruh bawak buah mangga epal ke ofis, now tengah lebat berbuah kat belakang rumah. Tiga bungkus plastik saya bawak & distribute kat school2 depan.



Dua hari lepas, penuh semangat beli barang kek. Dulu buat kek tak pernah jadi..fedup rasa. But this time, i already prepare all the ingredients & google tips-tips membakar.As a mother, kenalah tahu buat kek coklat kan...Resipi agak simple, tak ingat google kat mana tapi all the ingredients sukat pakai cawan. Takde pakai gram-gram.





Alhamdulillah, for the first time menjadi pun kek aku..I baked this cake last night & biar dalam oven sampai keesokan subuh. Bangun pukul 6 pagi and buat simple topping. Dapat lah breakfast kek before pergi kerja.. Sebelum ni memang cincai hancai buat kek. This time maybe dipengaruhi emosi seorang ibu yang always nak buat yang terbaik untuk anaknya.Maka terhasil lah kek coklat 'kasih sayang'.Insyaallah after this nak buat pulak jenis-jenis kek lain

Dadaaa...







No comments:

Post a Comment