Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, June 16, 2014

Pedas Hot Spring

Assalammualaikum, pagi isnin yang indah =)

Sempena cuti sekolah ni, cemburu jugak tengok orang travel oversea sana sini.Tapi apakan daya, kita ni belum ketegori mampu lagi...tapi insyaallah, masih mampu jalan2 around malaysia dengan family tersayang.Kalau last week kami pergi tidur kat hotel bajet Klang, this weekend saya bawak family ke Kolam Air Panas Pedas..the reason?sebab ada ala-ala water theme park.Tak jauh pun, dari point KLIA, just around sejam lebih sikit..Tu pun dah siap berhenti kat RnR seremban, isi angin tayar,beli touchNgo, pegi toilet, beli dunkin donut.Ambil exit Pedas, just nice 10 minit perjalanan dari tol.Signboard pun merata-rata.



Husband quite excited sebab dia membesar area Rembau, so sepanjang perjalanan he kept telling me all the childhood memories including dating dengan girlfriend masa darjah 6.Huishhh..tension i dengar, while driving i tarik-tarik misai dia sebab geram.

Kami sengaja bertolak pagi, sebab nak elak crowds, ngam-ngam sampai pukul 11 pagi.Wajiblah kita bergambar dulu kan...Tiket masuk dewasa rm12, kanak-kanak rm8(kalau tak silap), and kids bawah ketinggian 135cm is free. Outside foods are not allowed, tapi i guessed bolehlah bawak nyorok2 dalam beg sebab staff just check ala kadar.Asalkan you ols tak bawak mangkuk tingkat.






Berdekatan dengan pintu masuk, ada mini zoo, cafeteria, toilet & surau.

Here is the kolam air panas refleksologi...mostly orang tua yang singgah ke sini. Yang ini sedang2 panas, once you masuk, you boleh try anytime. But some of the people said to me, ada lagi kolam hot spring kat dalam tu, lebih panas tapi just open untuk waktu malam.

Habis selesai menjelajah pintu depan, now its time to go to the water park. 









One day before, i bought swimming suits untuk Naim & Hannan. Mahal rupanya baju mandi ni kan. The cheapest i found was rm30. Beli kat kedai murah-murah je.




Tak banyak gambar yang ada since everybody busy nak mandi, takda siapa nak pegang kamera. Overall, best.Everybody was enjoyed..i really like the environment, tak crowded, banyak landskap, toilet & surau bersih, telekung pun bersih..except the foods a bit pricey..standard lah kan. So its better for you to isi perut siap-siap before swimming.

Habis mandi, kami keluar cari lunch yang ada jual daging salai...but most of the stalls tutup on weekend.Nak ke pekan Rembau, cuaca panas terik pulak. Perut dah lapar, so kami singgah makan di kedai makan biasa-biasa, and terus gerak balik.

Alhamdulillah..had a great weekend.


No comments:

Post a Comment