Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, June 9, 2014

Tidur hotel bajet

Assalammualaikum,

Rasanya waktu cuti sekolah ni masing-masing nak update status holiday. Paling syok cikgu lah kan..But for lecturers, some of the institutions, yesss they provide semester break untuk lecturer. But me, non hadoooo...mimpi indah lah aku kalau dapat semester break.So sempena cuti Agong baru-baru ni, memang saya ada plan konon nak pergi zoo kat sri kembangan, then jalan2 kl & menginap kat mane2 hotel. Siap berangan bolehlah mandi kolam. But on saturday morning, husband pulak tak nak & and mintak saya cadangkan mane2 tempat area pantai...kalau dah macamtu, memang malas lah aku nak fikir. So end-up kami tidor sampailah ke petang. Really not in the mood.Then, dah petang - petang tu husband ajak lah jalan2 kat klang, and bawak apa yang patut sebab maybe balik lambat or maybe tidur kat klang. Then dengan bajet yang ala-ala kadar tu, kami tidur kat sebuah hotel kat bukit tinggi...yang jaraknya hanya 10 minit dari rumah sewa husband.Oklah, rm75 je.








Memang takda hala tuju dah kami suami isteri ni..haha...Tapi yang bestnya sepanjang 2 hari satu malam kat klang tu dapatlah kami jalan-jalan makan kat kedai yang kami tak pernah try, then jalan-jalan JJ for the whole day smpai mengamuk2 naim dibuatnya & melawat Fiza yang baru delivered baby. Actually the plan was like this..nak tidur hotel yang memang ada provide breakfast, ada swimming pool and kami nak spent masa just anak beranak kat hotel. Tapi dah last minit, musim cuti sekolah pulak tu kalau nak cari hotel best-best dengan harga yang okay...confirm susah nak dapat. At the same time bila jenguk dompet alahai..sayang pulak duit ni.Nak-nak pulak tahu yang kat JJ ada sale, so memang plan nak cari tshirt raya untuk naim. InsyaAllah next time..

This morning, me and husband went to klinik desa for naim's checkup. Harini genap setahun 6 bulan my Naim.


Berat = 11 kg
Tinggi = 86 cm

No comments:

Post a Comment