Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, August 15, 2014

My 'small' jamuan raya

Assalammualaikum..

hai..hai..hai..feeling-feeling perasan macam ada readers yang rindu nak baca blog kite. Routine as usual, masih dalam mood raya.After 1 week bercuti, rasa macam nak menjamu kawan-kawan di office dengan juadah raya. Dalam department saya, school civil engineering cuma ada 8 orang staff. Saya & wani the only melayu...the rest cina & india. So sabtu lepas, kami decide untuk bawa home-made cooking untuk jamu kawan-kawan di office. Since wani ada baby kecil, dia just prepare nasi impit & kordial untuk minuman. The rest, i'm willing to bring rendang ayam, bihun goreng, kek coklat and tembikai.






Alhamdulillah, hasil home-made cooking dari emak, saya & wani, hidangan untuk 8 orang akhirnya mencukupi untuk dihidangkan kepada 18 orang. Seorang demi seorang staff school lain masuk office kami & ternampak hidangan tu, takkan tak jemput pulak kan...Alhamdulillah dapat jamu jiran-jiran kami. Siap ada non-malay friends yang terkenang-kenang rendang ayam emak beberapa hari lepas tu.


After 1 week also, wak aki bought two new bicycles for Naim & Anan. But buth of them tak pandai mengayuh pun. Just action-action bergaya atas basikal je. Now nak beli apa-apa kena beli dua, sebab weekend bila my sister balik mesti anak dia Anan berebut main dengan Naim. But it's okay, habis duit sikit je asalkan tak berebut, i love both of them fairly. 



 At the same time, most all my raya cookies already finished by the students. So on 17th Syawal, i decided to baked another cookies, actually the same cookies like before but this time using different recipes. Alhamdulillah, kali ini dapat pujian / feedback yang baik. Some of them thinking i'm bought this cookies from outside.


Pearl Cafe!!..Almost like 6 months maybe? i missed her. Dah lama tak minum, slowly say goodbye to nescafe. Tapi 3 in 1 macamni pun bukannya elok sangat kan?huhu...

There are few interesting topics i want to story, Second Pregnancy and PhD!!...haha..next entry, babai

No comments:

Post a Comment