Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, September 3, 2014

Farm di celah-celah city


Alhamdulillah, cuti merdeka yang lepas dapat spend quality time dengan family..Seminggu dua lepas asyik busy baking cookies. Untuk cuti ni, awal-awal tu adalah jealous jugak sebab tak dapat join husband's friends & their wives ke Cameron. But it's okay, we have planned a fun trip for the kids. This time we went to Farm in the city, Sri Kembangan. Around 30 minutes from my house. Kami pergi time tengahari panas buta, sampai-sampai terus pergi gift shop & beli topi. Tiket is rm30 dewasa with Mykad. Kids under 90 cm is free.Unexpected, di celah-celah deret bangunan konkrit, suddenly ada hidden zoo!..memang sesuai dengan nama dia, "Farm in the City" .



Mostly haiwan kat sini bebas disentuh, plus ada staff/pekerja yang berjaga di situ. Boleh lah nak belai-belai & bagi makanan. Except ular semua dalam sangkar. Cuma ada satu-dua species ular saja yang diorang letak public. 







Naim nangis sebab papa marah, 'jangan tonyoh kepala anak ayam tu'

Pujuk balik






Longkang Fishing, kat sini semua orang bebas nak tangkap ikan dalam longkang. They provide us jaring ikan & small baldi. Sinki & sabun also provided untuk cuci tangan dekat area tu.Toilet also is everywhere.





Kelakar juga time ni, we tried to feed him, but suddenly dia gigit seluar husband.


Sebelum balik, kita bergambar buat kenang-kenangan =)




Emak, Sis and me =)
Ole-ole untuk abah, kami beli satu lagi topi khas untuk abah berkebun..hehe

Bulan September & Oktober nampaknya banyak public holiday. So bulan ni nak kena berjimat sikit & plan the best for the family!

No comments:

Post a Comment