Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, October 12, 2014

Moga lebih teratur

Assalammualaikum,

Aku memang fail bab-bab menyediakan tajuk entry blog.

Lama tak menjenguk ke blog, sibuk siapkan kerja-kerja sebelum nak bercuti Deepavali nanti. Alhamdulillah, i'm done with the ISO audit's week, and also finished doing the subject planing for the next short semester, dah hampir siap marking assignment & key-in dalam sistem. Now kami dah ada admin baru di office, beban kerja pun dah berkurang sikit..So now dapatlah deliver lectures dengan penuh teratur and semangat. For the first time, dah setahun lebih kerja now baru rasa jadual kerja teratur. Seriously, penat buat kerja yang sepatutnya dibuat oleh orang lain. Itu belum lagi kita nak menghadap keluh kesah student. Ada yang dijanjikan itu ini oleh agent, sampai sini lain pulak jadinya. Bila students complaint, the other side will blame the school for not supporting the students. Eh kau yang janji dengan student, kau tunaikan lah. Fuhhhh.. Hopefully, our new admin and lecturers akan stay lama kat school kami. Seksa rasanya nak menunggu lecturers baru datang/ bertukar ganti. Okay, okay, enough with my 'aduan rakyat'.

Lately, jerawat tumbuh banyak kat kawasan dagu..dah rasa macam jadi lubuk jerawat. Habis satu, datang yang baru..non-stop pulak tu.Now it's time to pay serious attention to my face. Sakit-sakit dibuatnye.Tapi tak tahu nak start pakai dengan produk apa. But i'm thinking something like collagen coffee, or maybe change my birth control pill to Yasmin??Nampak montokss gitu.

For my upcoming travel, so far adalah menambah beli barang asas yang penting macam stokin, kasut, seluar..dengan alasan yang sedia dah tak muat lagi..Ahhh, always ada alasan untuk beli yang baru.Tapi macam biasalah, kasut baru ni confirm akan dirasmikan dulu before ke Sydney.




Beli one cute sweater Anakku untuk Naim.



On weekend, kami just berjalan-jalan ambil angin petang. Kali kedua ke Chaiwalla











Alhamdulillah for everything. Manusia tak dapat lari dari masalah. Teruk,pedih,sedih, susah or miskin macamanapun, hidup mesti diteruskan. I learnt something from erma fatima's words, takde cinta yang kekal di dunia, and yes, manusia terseksa dek kerana terlalu mengejar/mengharap cinta. Jadilah seorang yang ikhlas. Belajar untuk menjadi ikhlas dan ikhlaskan hati semampu-mampunya dalam apa saja yang kita buat.

Moga Allah permudahkan semuanya =)

No comments:

Post a Comment