Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, November 3, 2014

Percutian ke Sydney- Day 3,4 and 5

Assalammualaikum,

Today cuba mencuri masa nak update blog..kalau nak tunggu masa free memang takde.nak buat entry bersambung-sambung macam penat pulak. Okla let me finish all the Sydney's story today insyaallah. Today i'm going to survey camp for 5 days. Nak tak nak nak habiskan jugak story Sydney ni.

DAY 3 - JUMAAT

On Friday, seperti yang dijanjikan dalam tentatif, my SIL ajak ke kedai Corelle and shopping mall. Just a perfect day sebab semua lelaki will be going to Friday prayer..So kami habiskan masa start from pagi sampai lah almost pukul 3 petang. Memang banyak sangat barang yang kami beli.Konon nak pergi Corelle saje,but then ke shopping mall beli a few tshirt,beg,kasut and barang dapur.Semuanya murah kalau tak darab dengan 3.Kihkih..
Kedai Corelle





Sebelah petang we just having lunch kat rumah,rehat...and after asar,my brother Ajol ajak ambil angin berdekatan dengan port.Not sure what the place name,tapi memang cantik,and jadi location wedding photography.Waktu ni kakak ipar and the kids tak ikut.Nine of us just sumbat masuk dalam Odyssey.





Day 4-SATURDAY

Seawal 7.30 pagi kami dah siap2 ambil kereta sewa.Destinasi harini ke Kiama Beach.Perjalanan agak jauh..ala2 nak ke cameron highland..Me siap muntah dalam kereta sebab mabuk.Then kami singgah di satu tempat..again i really tak ingat apa nama tempat tu. Pemandangan memang sangat cantik..and terserempak dengan Datuk Zulkifli zain&her daughter zizi.Orang malaysia kalau saling terserempak memang automatik.jadi peramah,plus Datuk was the 1st one hulur tangan untuk bersalam.Sampai je Kiama,kami berpicnic makan tengahari+solat jamak siap2.Seriously memang angin sangat sejuk+pemandangan sangat indah.On the way back,jalan berkabus and kami ambil kesempatan drive sambil bukak tingkap semata mata nak rase angin kabus..













DAY 5-SUNDAY

Hari terakhir di Sydney,kami plan ke Paddy Market.Destinasi wajib untuk beli sourvenir.Kalau nak ikutkan hati mau lagi nak berjalan tengok kanggaroo&koala.Tapi tak sempat.Untuk ke Paddy,kami sekeluarga guna bas.Cepat,tak sibuk,cuma jauh nak berjalan.And my advise is should be bawak beg besar beroda/troli.Sebab bila sampai sana seriously macam2 nak beli. Masa kat Paddy, kami cuma ambil sekeping gambar je, but after that dengan sibuk beli barang, dengan anak mengamuk..memang tak menang tangan. But for sure i will upload all the things yang i beli kat Australia. For now, lega dah dapat habiskan cerita 5 hari di Sydney.

Okay friends, dah lewat nak gerak ke camp..Babai see you next entry =)

No comments:

Post a Comment