Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, November 6, 2014

Percutian ke Sydney - Sourvenir & cost




Assalammualaikum

As mentioned before, now I’m having a surveying camp at Lanjut Beach Resort, Pahang. For the past 3 days, I’m dying missing my son. Memang tak boleh nak start cerita pasal anak, tak pasal-pasal menangis sorang-sorang tengah malam. Okay,okay…lets focus on what I’m going to story. Malam ni, dengan internet yang macam chipsmore ni, I want to update some story about the souvenirs that we bought from Sydney. At the same time, nak cuba leka kan fikiran supaya tak teringat anak sangat.

As I told before, kalau pergi shopping mall, mostly baju-baju ladies, babies, and men boleh dapat murah starting 3 dollar – 20 dollar. Rambang mata tengok baju kids and babies, so I grabbed some tshirts, jeans and pants untuk Naim. Really enjoyed the shopping, some items boleh jadi murah even after darab 3.

  



Untuk handbag2 kat gambar bawah tu, yang warna coklat&hitam, both I bought from the shopping mall. Tapi kalau convert pun harga macam kat M’sia juge..around rm45-50. For Lonsdale beg, saya beli kat Car Boot Sale.Seronok ke sana sebab not only jual untuk second hand item but as well as the new items. Memang berbaloi sebab diorang let go/jual barang baru dengan harga murah macam second hand. Contoh macam new Lonsdale bag ni diorang bagi 5 dollar.







Untuk sourvenir pulak, wajib ke Paddy Market. Selalunye untuk key-chain, 3 papan 10 dollars. Sepapan biasenya ada 6 biji key-chain. Kalau fridge magnet tak silap 3 pieces for 5 dollars. But I’m more interested buying the shopping bag as the ole2 untuk close friends. 4 keping for 10 dollars..and I bought around 15 pieces. Kalau rajin cubalah tawar-menawar.





Tshirt kalau tak silap 3 helai for 18 dollars. For men size, women size and baby size, harga lain-lain.

 Siapa-siapa ade yang bertanya dalam hati berapa banyak saya habis, untuk cost ticket flight for husband+wife+baby is around rm3000. Shopping around rm1000. Makan and tempat tinggal is free. Overall for me, memang seronok jalan ke Sydney. Kalau ada rezeki, teringin nak jalan pula ke Perth or area lain insyaallah =)

Babai.See you next entry

No comments:

Post a Comment