Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, December 12, 2014

Something from China

Assalammualaikum,

Lama tak menjengah blog, sibuk dengan class.. Nak-nak pulak deputy dean ke China seminggu, jadi ditinggalnya kita dengan urusan-urusan pejabat..Bolehlah feeling-feeling bos sekejap seminggu tu. Weekend lepas, tertunai hajat saya nak ganti phone baru. Phone lama elok lagi, tapi saja nak kasi advance sikit. Mujur juga saya ni bukan gila gajet, nak ganti handphone ni pun tunggu 2-3 tahun. Walaupun gaji dah tahap berpotong cukai bagai, rasanya nak keluar 1-2 ribu untuk beli iphone tu macam nak nangis rasa,sayang duit tu. So selepas survey-menyervey, maka belilah  sebuah smartphone Asus Zenfone 5. For me, yang best hanya kualiti camera dan harga. Soal bateri memang mengecewakan. But so far saya enjoy. Tengoklah berapa lama kita boleh pakai, its AP and clearly made from China.



So bereksperimenting lah saya sepanjang 4 hari ni.


Boss kita balik dari China, dapatlah ole-ole sikit. Next trip will be my turn insyaAllah.



 Yang ni pulak pemberian one of my China student yang dah habis belajar..ingatkan kasut converse

  
 Traditional comb


Quite confuse, is it penanda buku or cucuk sanggul?

Thanks pada yang memberi ya. Moga one day nanti ada rezeki ke China =)

No comments:

Post a Comment