Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, January 28, 2015

Love between two persons

Assalammualaikum,

Minggu ni dapat relax sikit, before new semester starting early February. Relax-relax pun, balik kerja tetap penat, tetap rasa sakit belakang. Tapi happy sebab sampai rumah je emak dah siapkan minum petang. Thanks mak, sedapnya cempedak goreng!!




 Alhamdulillah, naim pun dah makin sihat, ligat. So last week, mama buatkan kek butter 'kasih sayang' untuk naim. Bila aura kasih sayang datang, memang i suka masak something.Half part letak chocolate chips, another separuh biarkan plain.Tapi naim makan sikit je.



 Sabtu & ahad yang lepas, i went to my bff wedding. Alhamdulillah, finally she got married. Tinggal seorang je lagi. My bff Yani yang tudung biru dok complain badan besar, but i said its ok lah since she is fully breastfeeding her baby, just enjoy the motherhood. Me too, malas nak stress-stress.
Congratulation za, happy for both of you. Umur nak dekat 30 ni cepat-cepat timang baby ye!



Thursday, January 15, 2015

Recovery time for naim


Assalammualaikum and good day !!,

Alhamdulillah for the health and happiness given, penat macam mana sekalipun kita cuba juga selesaikan tanggungjawab sebaik mungkin dengan tulang 4 kerat. On Monday, i took 1 day off untuk bawa naim ke hospital. Sebulan lebih kaki berbalut, its time to remove, memang berdebar tunggu hasil x-ray. Boleh saja nak ke klinik swasta x-ray anytime, but i choose to wait and see. So based on the result, tulang dah bercantum but not 100%. Samada buka balutan and jaga pergerakan ..or balut semula separuh kawasan and wait another 3 months. I choose untuk buka balutan and monitor saja aktiviti naim kat rumah, sebab sangat kesian tengok naim tak mandi betul2 selama sebulan. Plus, i got free bandage from the hospital. So boleh balut kaki naim supaya dia tak lasak sangat.


Kami datang around 11 am, memang tak ramai orang.

After remove 

Setakat ni tengok naim ada beberapa kali try untuk berjalan, bertatih macam baby..but yang penting every movement kena berhati-hati. Alhamdulillah, urusan kat hospital semua baik-baik. Setakat ni i never had any bad experience kat hospital kerajaan. Semua nya smooth.
 

Minggu-minggu yang lepas, i try to improve my quality time untuk naim. Sambil-sambil bawak dia berjalan tu, singgah makan sana-sini. And i ate a lot of good and delicious foods.Kadang-kadang tengah kerja pun dok teringat-ingat apa yang i makan haritu.

This is satay willy Nilai, so lembuttttt, first time try


Nasi lemak weekend kat rumah, ni pun first time juga makan dengan tempe..Orang jawa kan..

Minum petang at my sister's house, Jalan kebun Klang..this goreng pisang and karipap ni memang sedap & lemak...quite famous juga gerai makcik ni kat johan setia near the speedmart. 

Yesterday, N.9 public holiday, so i guna masa seharian baking some cookies for my students. Sibuk asyik bertanya "Bila madam nak bawak biskut lagi"...So this time i baked extra for those yang exam dapat A.


Alhamdulillah,always bersyukur.