Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, April 28, 2015

Time just flies away

Assalammualaikum,

Boringnya nak bagi alasan yang sama, busy..busy..busy.I have been busy, arranging for the new coming lecturers, went for 2 days-training kat KL, final year project presentation from senior students, marking for exam papers & macam2 lagi.

Previous-previous weeks, datang mood rajin. Baking something untuk seisi rumah. Dua trip juga lah buat puding roti bakar ni.





Now Naim dah pandai kayuh basikal, sikit-sikit papa dia ajar waktu weekend. My feeling was like..Ya Allah, i'm the happiest mommy in the world.

 


Last week, i got 2 days of BTEC - Pearson training at Sheraton Hotel, KL. Berpeluh juga lah mengejar train dari Salak Tinggi - KL sentral - Medan Tuanku. The training was really good, i'm representing my department, Civil Eng. of Linton College, while others came from variety institution. It was good to have new friends from variety background.



 Last weekend, we went out and had a good quality dinner-time with husband & family. Kadang-kadang kita pun bukan berduit sangat nak makan sedap2 selalu kat luar. Tapi happy enough bila ada suami yang ringan tulang uruskan anak, so reward nye kita ajak lah dia makan sedap-sedap sikit kat luar. He knows i did a lot of sacrifice for our marriage. Korbankan masa, tenaga, wang ringgit, since i'm dominant compare to him and i'm willing my self to do that. Cuma, kadang-kadang penat, fedup & tension, terserlah ketidak-sempurnaan sebagai seorang isteri. I'm always praying, ask for His guide. Dia sahaja yang Maha Mengetahui niat kita.

Dah gemuk dah sekarang, husband said kalau kurus nanti dia nak belikan Iphone. Entah ye entah tidak, and entah version yang berapa punya nak beli. Buy the way I'm prefer cash, compare to stuff. Kahkah.



I'm really wait for this coming Labour Day since husband planning to go to Pangkor Island insyaallah. Babai friends!