Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, June 8, 2015

It is time to say

Assalammualaikum,

Alhamdulillah, these few days senang nak drive ke tempat kerja, jalan nampak lengang sebab cuti sekolah. Tak lama lagi nak masuk ramadhan, raya pula my sister is expected to deliver her baby, so for temporary no order for cookies. But for this coming ramadhan, i really want to have an experience of selling cookies. Dua-tiga jenis pun jadilah, kita try dulu, will see how the respond =)


Last 2 weeks, my brother balik kampung satu family & we celebrate birthday dia and emak sekaligus. My sister in law bring this cake. Penuh dengan rasa cheese.


 Last week also, dapat lah ganti puasa beberapa hari. Still got a few days, hopefully i can finish it by this week. Hasil masak selepas balik kerja around pukul 7, spiral pasta tumis dengan cili.


 Every friday selalunya saya akan singgah ke pasar malam beli nasi kerabu. Since my matriculation study until bekerja now, always dapat best friends dari kelantan. So nasi kerabu always di hati =)

 
On weekend, we went to Opening day Mitsui near KLIA2, dekat sangat dengan rumah ni. No need to go to Alamanda or Jusco Bukit Tinggi anymore, rasa nak cuci mata boleh je pergi Mitsui.


Internal semester almost finish by the end of this month. This few weeks rasanya badan dah kurang mampu nak berlasak-lasak buat kerja, dengan penat drive jauh ke tempat kerja setiap hari Monday to Saturday, traffic was just okay tapi nak merentas salak tinggi-nilai-pajam-mantin, its really give me super duper tiredness. On weekend, kita nak melayan anak & suami, nak bawak mak berjalan-jalan release tension duduk rumah, nak pergi kenduri kendara, nak buat benda yang kita suka, mana nak kejar semua tu in one day. Tapi memang dah hakikat as we getting older, badan memang cepat penat.





This morning, i have submitted my resignation letter. 3rd june lepas, was my 2nd anniversary working here. So after a month of consideration, i decided to not continue my contract. Main reason hanyalah kerana travel distance semata-mata, and no choice memang nak kena cari tempat kerja yang lebih dekat. I love working here walaupun super duper busy, banyak SOP sana sini, banyak documentation, biasalah tu. But lama-lama, kita dah biasa and faham practice, so no problem. Sibuk camna pun, you will still have your own work flexibility. But for two years, rasanya kepenatan ni macam dah sampai limit. Slowly one by one senior tinggalkan kita yang muda-muda ni and kita pun terpaksa give our full efforts untuk tolong yang lain-lain. Rasa dah tak boleh & tak happy nak drive jauh2 setiap hari & also working on saturday. It is time for me to be self fish, thinking about family, the beloved ones.

Back to my personal life, kena fikir yang kita ni duduk dengan parents, anak pun kita minta ihsan mak tolong jagakan, if anything happen means i have to standby myself. But let say for emergency i have to go home, i will not return /back to office just to punch out. Jauhhh kak senah oiii. I don't know whether my future work place can give me better work environment compare to what i'm having now. Mana-mana tempat pun ada pro and cons dia. Usaha and doa untuk yang terbaik saja lah yang kita mampu. Ok then, see u next entry, Babai =)

No comments:

Post a Comment