Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, June 20, 2015

You are my flower =)

Assalammualaikum and hi everybody :)

Alhamdulillah, ramadhan has started. Banyak rasanya nak diluahkan dalam benak fikiran. Tapi malas nak ambil pusing, kita fikir benda yang penting penting je =)

My entry this time is to show laman rumah emak. Dulu mak abah tak menghias sangat laman rumah ni, abah more concentrate on his pokok tebu, kecur and sayur kacang. But these few months kembali rajin tanam bunga sikit-sikit.Bulan puasa ni kita share benda yang indah-indah, lets enjoy the view =)





Mostly bunga bunga ni emak just amik anak pokok dia and tanam semula dalam pasu.

Macam bunga jasmin & bunga jarum ni, emak beli kat sungai buloh. Murah juga,satu plastik bag tak sampai rm7. Not sure exactly berapa, tapi memang tak sampai rm10.



Nampak cantik bila combine bunga yang kembang macamni, dengan 2-3 kuntum daun keladi




Terselit budak nakal seorang ni. Naim suka mandi kat luar rumah dalam besen dia and spent like 15-20 minutes playing with his toys.



Kalau atok berkebun, dia pun nak join sekali main dengan tanah using his kapal korek. Last week haritu, i brought him to Pantai Kelanang and bagi dia main pasir puas-puas.






We also had a simple barbeque, sambil rasa angin petang. Cuma sayangnya masa tu air tengah surut, so tak dapat nak bermandi manda =)





Naim, bila mama suruh pandang kamera 1,2,3..mesti time tu dia pandang tempat lain. Besar tinggi dah anak mama. Every night mama urut-urut kaki naim sebelum tidur, sebab tahu naim penat main, plus nak mudahkan naim tidur. Jealousy membuak-buak bila tengok ramai kawan2 dah bertambah anak. But me, emotionally belum bersedia. Macam besar sangat barrier yang ada dalam hati ni. Insyaallah, 1 day nanti pasti ada. You are flower in my heart =)

No comments:

Post a Comment