Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, August 17, 2015

Third week of Atkins yang penuh dengan penipuan

Assalammualaikum readers,

Pejam celik dah masuk minggu ke-3 berAtkins. Kalau ikut pencapaian yang lepas, i lost around 5 kg. Bila masuk minggu ke-3, makin banyak pulak penipuannya, but Alhamdulillah dengan senaman acah-acah berskipping di bilik, dapatlah maintain. Lets have a look on the menu!


 Orang sibuk buat Oopsi bread, aku pun nak buat juga..Bahan cheese cream, telur, butter. Rasa dia tak berapa nak sedap, so taburlah sepeket gula Equal bagi manis sikit.


Yang ini menu jemu-jemuan..muak sebenarnya makan sosej hari-hari. Tapi tumis petola+fishcake memang sedap.

Menu penipu-nasi impit kuah kacang. Repeat 2 kali.



Bayam goreng+telur+sosej cincang


Sama seperti kat atas


Daging berger + cheese

Jamuan raya =satey, ayam rendang, ambil sikit wedges & nasi impit


Selit sikit gambar raya dengan office mate =)

Menu penipu-Red velvet cupcake


Sayur petola+udang

Terus terang, bila dah minggu ketiga ni, memang saya dah start increase makan karbo. And today memang berat dah increase sikit 1 kg - 1.5 kg sebab weekend cheat day makan nasi & mi, campur dengan majlis cukur jambul my niece ahad semalam. So, sepanjang tiga minggu beratkins, saya dapat turunkan 6~7 kg, walaupun now dah naik 1~1.5 kg semula, it was a great experience. Insyaallah, kita cuba lagi turunkan slowly lepasni. 

Lastly, mari kita kongsi gambar on my 2nd week of Atkin. 




No comments:

Post a Comment