Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, October 2, 2015

Kasut Puma Kesayangan

Assalammualaikum,

Today I bring my personal laptop to the office and got some free time looking to the old photos. There are lots of memories starting from my Master graduation until now working as a lecturer. Dalam banyak-banyak gambar, there is a photo that make me smile, pernah tak you all pergi kerja pakai baju kurung and sport shoes? Me, yes!!haha.This happened two years ago and was my very first time buying Puma shoes. Let me story about ‘her’ which I called as ‘Puma  Kesayangan’, and share you how much i love to wear it.

Masa awal-awal mula bekerja dulu saya agak kedekut sikit nak keluar duit beli kasut-kasut berjenama & berkualiti macam Puma. During that time, I was looking to any brand of sport shoes that can be used for light activities and casual. Maklumlah bila dah ada anak, selalu jugalah kami ke taman & shopping mall. Memang banyak berjalan, berlari main dengan anak. Until one day, ada sale gila-gila di Harbour Place, Port Klang and my eyes were focused only on this brand. Biasalah perempuan, nak kasut brand, tapi nak yang stylo, cantik, boleh match dengan banyak baju, lepastu nak murah tunggu ada sale,hihi…Ditambah lagi dengan puji-pujian melangit dari husband yang katanya nampak stylo kalau saya pakai. Betul la tu, memang design Puma ni versatile, kalau tak, takdelah mata aku ni asyik focus dekat brand itu saje.


So, bermulalah episode jatuh cinta dengan kasut Puma. I really love it sampai pakai Puma mengajar ke class & match it dengan baju kurung. Kebetulan pula class waktu tu kat 3rd floor, kena menapak naik tangga. So I purposely wore my Puma shoes to avoid pain or lenguh-lenguh kaki. I bet no one noticed it since it was looking nice & the color match with my baju kurung. Seriously the whole day tak sedar pakai sport shoes sebab it’s so comfort.

Then weekend, memang dah jadi rutin bawa anak ke taman and sometimes ke shopping mall. The best part is bila pakai kasut Puma ni, I didn’t realized that i already spent 2-3 hours walking in the shopping mall. Comfort and sesuai dengan tujuan nak berjalan-jalan. Kebetulan, Naim kan lasak, so bila pakai kasut Puma ni, senangla nak laju-laju kejar anak.


Gambar atas tu masa awal tahun haritu. We went to Pangkor for a holiday & I washed my Puma shoes last minute. Sanggup tu jemur atas dashboard kereta sebab nak pakai bila sampai jeti nanti. Luckily, material dia ringan and cepat kering. Nak bergilir-gilir dukung anak dengan husband, nak angkut beg naik feri lagi, so it’s important for you to choose the right/suitable shoes for your activities. Like me, kasut Puma yang I ada ni sesuai pakai untuk aktiviti sports, pakai dengan jeans, skirt, even baju kurung. Sangat-sangat praktikal for any condition and activities.

Papa &Naim also got their own Puma. Comel and stylo tengok boys umur 1-2 tahun pakai Puma.



During my graduation, how time flies..

Papa punya..always dalam bonet kereta. Senang nak tukar pakai anytime and anywhere.

Actually tiap kali ke shopping mall, me and husband mesti singgah sports outlet untuk tengok latest design Puma. Tapi selalunya kiteorang survey dulu koleksi kasut PUMA dalam website-website yang jual online and siap ada diskaun lagi. So atleast dapatlah tahu the latest design or boleh compare price. In terms of style, actually bila kita pakai something yang berkualiti & ada brand mesti automatic jadi confident. Nak pakai kasut Puma untuk bersukan ke atau nak santai-santai riadah, ke’stylo’an anda akan menyerlah gitu.






Tak percaya?, Cuba beli Puma satu =)





No comments:

Post a Comment