Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, January 31, 2016

Small problems

Assalammualaikum,

Hi semua, been busy dari awal january haritu..Went to LHDN cyberjaya to settle small issue regarding to my income tax. Habis settle pasal tax, cermin mata pulak pecah terpijak. Nak buat spect bukan murah dik oi, kena pulak power mata kanan & kiri tinggi, silau pun tinggi, memang melambung la harga dia. Istigfar saya bila orang kedai tu update power mata saya, kanan 600, kiri 350, silau 325. Takkan nak tempah lense cikai-cikai dikkk. Lepas duit dah melebur kat kedai cermin mata, a few days later, datang pula problem PTPTN. Haa...yang ni memang belum settle lagi, insyaallah by next week. My january ni penuh dengan problem remeh, but Alhamdulillah slowly kita settle satu persatu.


 Another problem yang bila dah settle, lega sangat rasanya. We have been delaying to cut this boy's hair. Tunggu his papa betul-betul free & barulah kita pergi. This time very good one sebab tak nangis langsung, tapi peluk mama kuat-kuat macam ada buaya nak ngapppp dia dari belakang.


 This month also we had spent more time dengan my sister, abg Anan and baby hannah. Kerap jugalah saya berulang alik Klang-Banting to accompany her and kids dekat rumah. Asal nak dekat weekend je panjang langkah nak makan luar. Last week, ke Pizza hut sebab rindu benau dengan chicken wings.



Yesterday, try Papa John..not bad. Tapi tunggang langgang juga lah nak handle three kids dengan kudrat dua wanita dewasa.
 


These chicken wings sedap&pedas yang amat.

pizza pun sedap, no need chili sauce as i normally did.

Alhamdulillah, kenyang & ada rezeki nak makan sedap-sedap macamni. This year also, i'm looking forward to continue my small business. Kalau dulu rajin buat cookies & jual...now nak bertukar angin pula. Sejak pindah tempat kerja baru, which was 6 months ago selalu kawan-kawan puji sambal nasi lemak kita. So this time, i try to have it once in a week jual pada kawan-kawan office. Nak buat hari-hari tak larat lah den, diorang pun jemu nanti. First trial, Alhamdulillah they like it.Bawa 10 bungkus, habis semua diorang beli =)



Alhamdulillah for everything, see you!

No comments:

Post a Comment