Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, July 11, 2016

Kisah tiga bulan yang lepas

Assalammualaikum & Hai

Ya ampunnn..lama sangat tak update blog.Last update was 14 April and now 11 July, almost three months. Macam-macam gambar dikumpul, kononnya nak bercerita tapi sentiasa tak sempat dan bertunda. Maka saya himpunkan beberapa gambar di sini sambil bercoret.

A lot of things were happened in the last three months, my best colleague Fariha left for good and i was really busy for the accreditation during that time. Almost everyday punch out after maghrib, and terpaksa kerja hujung minggu including public holiday untuk siapkan fail-fail & Alhamdulillah, everything went smooth. Then, within the period ada jugalah kita pergi makan sedap-sedap reward pada diri sendiri. So before puasa haritu, a few places became my favourite.. Restoren Nasi Daging (Chef Norman Musa), Engineer Cafe, Dubuyo and Absolute Thai.





Then Ramadhan has started, jatuh pulak waktu semester break..so dapatlah rehat a few weeks, marking exam papers, and do some documentation. There is one day where i received a big hamper of Tupperware from one group of students. Tak tahu lah berapa banyak budak-budak ni habis beli hadiah untuk lecturer, but they're really know what kind of thing yang 'emak-emak' suka.


Sepanjang puasa, dapat masak tiga lauk je untuk husband. Kira oklah kan.Selebihnya, tak sempat nak masak, so kita makan apa yang mak sediakan. Ramadhan kali ni rasanya paling menjimatkan tenaga, sebab saya langsung tak keluar shopping di waktu siang waktu puasa, pergi bazar pun kurang, dan beli persiapan raya pun ala kadar & banyak recycle. Rasanya lebih kurang sama macam tahun-tahun sebelum ini.


Apa pun Alhamdulillah, diberi peluang berjumpa Ramadhan tahun ini, and i would like to ask forgiveness to all of you, whoever read my blog. Rajin-rajin bolehlah follow my instagram, search norhidayah rasin or dayahredza. Insyaallah, kalau profile picture anda tak suspicious, i'll follow you back. Bye everyone =)

No comments:

Post a Comment