Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, September 4, 2016

Love surrounds me

Assalammualaikum,

Oooh, last update blog was July?...and now is September?..wahaha..Alhamdulillah, i'm doing good both in work and family. Syukur, i'm celebrating my 30th birthday last time. A few days before the born date, i met my two beautiful best friends and thanks for the presents! suka sangat the Bokkita and the wallet.




Thanks banyak2 to my office mates, they arranged some makan-makan outside, dengan home-made kek yang memang matching dengan my Blossom box store scarf !Thanks adik-adik sekalian, cute-cute je dapat hadiah stapler, bantal, frame gambar.Hihi.





Selang 2 hari after my birthday, jatuh birthday my husband. Kita belanja dia makan mi celup favourite kat Rahimah Seafood, Bukit Changgang. Seriously, my husband memang jatuh cinta dah dengan mi celup di sini, after we made some comparison to another three places area Nilai & Salak Tinggi. So far sini yang paling sedap.

Then, i found another good place to lepak area Nilai, Riviera Cafe.Foods sedap juga and layanan pun okay. I came here two times and will come again =)
 






 Last week, i'm visiting three of my students for their industrial training. Malas nak drive jauh-jauh, so kita pilih flight saja, and plus tiket ke johor memang tengah murah even kita beli 3 hari sebelum pun masih affordable. I was really excited this time sebab i really missed Johor, especially the foods and a few beloved friends di sana. Kalau you datang johor for kenduri kahwin, feeling dia takkan sama kalau you datang for visiting someone. Excited dia lain macam. My flight was in the early morning, berjanggut juga lah kita duduk di airport sebab sampai awal and malas nak berkejar-kejar. I really forgot to remove some of the stationary in my pencil box like gunting and pisau. Maka nya, kena tahan sekejap lah masa scan beg.



 Ayam penyet restoren pinang..ini memang my favourite selama 7 tahun setengah study di UTM.Last time, datang johor tak dapat merasa sebab sambal diorang habis. 

After two days visiting students, kita spend masa dengan a few beloved persons. It's kind of emotional mix feeling, sebab kita jumpa dengan orang-orang yang banyak bantu kita masa susah waktu study dulu. Yang drive bawak kita makan sana sini, yang banyak nasihat kita untuk semua benda, share cerita itu ini, yang bagi kita tumpang tidur rumah dia, tolong kita print itu ini, pass kan document itu ini ke sana ke mari..Ya Allah mana cukup kita nak balas budi baik kakak berdua ni. Terima kasih banyak2 kak siti and kak selly. Both of them are the UTM staff.Dulu kami duduk under the same research centre di UTM. Missing in picture, Kak liza, wan and tiya. Moga Allah beri mereka kesihatan & rezeki yang melimpah ruah.



 Another story about visiting UTM friends, i had a small reunion di Putrajaya last time. It's about our friend, Hana (the polka dot blouse) will have a very long holiday at Belgium, after married her Belgian husband. Moga bahagia hendaknya. Most of my UTM girls are working in industry as engineer & research officer except me saja yang involve dalam academic.


 Alhamdulillah, i had a great time for a pass two months.Thank you Allah for the 30 years of breathing and loves that you've granted to me. And the challenges that teach me to be a stronger person than before.Moga terus dilimpahi kasih sayang & rezeki yang berpanjangan.

No comments:

Post a Comment